Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bernardinum |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788373808911 |
ISBN: | 978-83-7380-891-1 |
Data: | 2010-12-01 |
Opis książki:
Tu na Kociewiu oprócz pięknych krajobrazów wspaniałej architektury uroczych wzniesień spokojnych rzek a także gwary stroju haftu przetrwał również smak zapach i receptury dawnych potraw zachowało się dziedzictwo kulinarne regionu. W książce tej znajdują Państwo na owe smaczne regionalne dania i pyszne kuszki przyrządzone w oparciu o receptury mojej babci mamy ciotek a także moje. Znajdujące się w niniejszej publikacji potrawy z mąki ziemniaków oraz zupy przetwory i inne kociewskie specjały w niezmienny sposób przygotowuje się również dziś a surowce pozyskuje się głównie z własnej hodowli z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Z tym przeświadczeniem zapraszam do lektury a potem do kuchni i życzę powodzenia oraz smacznego. Krystyna Gierszewska
Książka "Dawne smaki Kociewia" - Berenika Wilczyńska - oprawa twarda - Wydawnictwo Bernardinum. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2010 r.