Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Dolnośląskie |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 68 s. |
Wymiar: | 220x140 mm |
EAN: | 9788370237899 |
ISBN: | 83-7023-789-4 |
Data: | 2006-08-16 |
Cena wydawcy: 9.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Obok autorskich porad, jak przyrządzić dania, tak w wypadku tego rodzaju mięsa oczywiste, jak sztuka mięsa, befsztyk czy pieczeń; książka zawiera bardziej oryginalne przepisy, np. na tournedos czy rostbef a la Esterházy.
Książka "Dania z wołowiny" - Maciej Kuroń - oprawa twarda - Wydawnictwo Dolnośląskie.
Spis treści:
Wstęp
Befsztyk tatarski
Carpaccio
Befsztyk na grzance
Befsztyki z grilla
Tournedos
Sztuka mięsa zapiekana w sosie chrzanowym
Sztuka mięsa na dziko
Wołowina z papryką po chińsku
Potrawka z gotowanej wołowiny
Pieczeń duszona
Pieczeń huzarska
Ozór w sosie koperkowym
Zrazy z kaszą gryczaną
Zrazy po nelsońsku
Antrykot
Rostbef a la Esterihazy
Wołowina po birmański!
Wołowina po burgundzku
Polędwica a la Chateaubriand
Polędwica zapiekana w cieście
Boeuf Stroganow
Wyborny gulasz węgierski
Kotlety zapiekane z makaronem i parmezanem
Ossobuco alla Milanese
Hamburger
Szaszłyk
Sztufada po włosku
Befsztyk tatarski
Carpaccio
Befsztyk na grzance
Befsztyki z grilla
Tournedos
Sztuka mięsa zapiekana w sosie chrzanowym
Sztuka mięsa na dziko
Wołowina z papryką po chińsku
Potrawka z gotowanej wołowiny
Pieczeń duszona
Pieczeń huzarska
Ozór w sosie koperkowym
Zrazy z kaszą gryczaną
Zrazy po nelsońsku
Antrykot
Rostbef a la Esterihazy
Wołowina po birmański!
Wołowina po burgundzku
Polędwica a la Chateaubriand
Polędwica zapiekana w cieście
Boeuf Stroganow
Wyborny gulasz węgierski
Kotlety zapiekane z makaronem i parmezanem
Ossobuco alla Milanese
Hamburger
Szaszłyk
Sztufada po włosku