Tytuł książki:
Dania z truskawkami
Autor książki:
Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 48 s. |
Wymiar: | 135x210 mm |
EAN: | 9788362976683 |
ISBN: | 978-83-6297-668-3 |
Data: | 2012-05-25 |
Cena wydawcy: 5.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kiedy w XVIII wieku w Europie skrzyżowano pochodzącą ze wschodnich obszarów Ameryki Północnej poziomkę wirginijską z południowo amerykańską poziomką chilijską, nikt zapewne nie przypuszczał, jak zawrotną karierę zrobi nowy owoc.Truskawki zawierają wiele wartościowych składników: witaminę C, fosfor, żelazo, antycyjany. Są niskokaloryczne. Owoce można spożywać na surowo, wykorzystywać jako dodatki do dań (nie tylko słodkich), popularne są także przetwory z truskawek. Dobrze znoszą zamrażanie, a z liści truskawek sporządza się herbatkę ziołową. Truskawki to owoc popularny i lubiany.
Książka "Dania z truskawkami" - Iwona Czarnkowska, Grzegorz Drużbański, Jolanta Bąk - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2012 r.