Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 48 s. |
Wymiar: | 135x210 mm |
EAN: | 9788362976690 |
ISBN: | 978-83-6297-669-0 |
Data: | 2012-05-25 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Sery dzielimy na świeże, fermentowane i gotowane. Mają one zalety mleka i niezaprzeczalną nad nim przewagę - są lepiej przyswajalne. Sery są przede wszystkim źródłem białka i mogą pod tym względem konkurować z mięsem, są także bardzo ważnym źródłem wapnia.Dania z serów i twarogów to propozycja dla wszystkich miłośników tych wyrobów. Znajdują się tu informacje o rodzajach serów, sposobie ich przygotowywania, a przede wszystkim wykorzystania w różnego rodzaju daniach, jak choćby plackach, zapiekankach, zupach, sałatach czy ciastach.
Książka "Dania z serów i twarogów" - Marta Szydłowska - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2012 r.