pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dania z owoców

Autor książki:

Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 112 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788362976720
ISBN: 978-83-6297-672-0
Data: 2012-05-25
pozycja niedostępna

Opis książki:

Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.

Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.

Książka "Dania z owoców" - Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2012 r.