Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788362976720 |
ISBN: | 978-83-6297-672-0 |
Data: | 2012-05-25 |
Opis książki:
Smakiem, aromatem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, ale prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem.Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, potem nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, żeby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.
Książka "Dania z owoców" - Jolanta Bąk, Iwona Czarkowska - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2012 r.