Dania z mięsa i drobiu
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788376486383 |
ISBN: | 978-83-7648-638-3 |
Data: | 2011-02-23 |
Opis książki:
Mięso i drób... Upiec czy usmażyć przygotować na słodko czy pikantnie podać na ciepło czy na zimno Wybór będzie łatwiejszy kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania gotowanie smażenie duszenie pieczenie ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa m.in. pieczenie pasztety rolady kotlety bitki. W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu - pieczenie i pasztety zrazy i klopsy kotlety i medaliony gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.
Książka "Dania z mięsa i drobiu" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.