pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Cztery strony smaku czyli cały świat na widelcu

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Dolnośląskie
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 328 s.
Wymiar: 135x205 mm
EAN: 9788324592722
ISBN: 978-83-245-9272-2
Data: 2012-10-02
Cena wydawcy: 34.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie - na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań - niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata. Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań serca, umysłu i podniebienia.

Książka "Cztery strony smaku czyli cały świat na widelcu" - oprawa miękka - Wydawnictwo Dolnośląskie. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2012 r.