Cztery strony smaku czyli cały świat na widelcu
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Dolnośląskie |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 328 s. |
Wymiar: | 135x205 mm |
EAN: | 9788324592722 |
ISBN: | 978-83-245-9272-2 |
Data: | 2012-10-02 |
Opis książki:
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie - na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań - niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata. Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań serca, umysłu i podniebienia.
Książka "Cztery strony smaku czyli cały świat na widelcu" - oprawa miękka - Wydawnictwo Dolnośląskie. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2012 r.