Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Burda |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 200 s. |
Wymiar: | 204x260 mm |
EAN: | 9788382510010 |
ISBN: | 978-83-8251-001-0 |
Data: | 2021-11-25 |
Opis książki:
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni. Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu cudze chwalicie, swego nie znacie. Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane - zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
Książka "Cztery pory roku na Polanie Smaków" - Andrzej Polan - oprawa twarda - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2021 r.