pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Cztery pory roku na Polanie Smaków

Autor książki:

Andrzej Polan

Dane szczegółowe:
Wydawca: Burda
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 204x260 mm
EAN: 9788382510010
ISBN: 978-83-8251-001-0
Data: 2021-11-25
Cena wydawcy: 69.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku. Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni. Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu cudze chwalicie, swego nie znacie. Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane - zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.

Książka "Cztery pory roku na Polanie Smaków" - Andrzej Polan - oprawa twarda - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2021 r.