Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | SAW Smak Słowa |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 348 s. |
Wymiar: | 125x205 mm |
EAN: | 9788364846731 |
ISBN: | 978-83-6484-673-1 |
Data: | 2016-10-21 |
Opis książki:
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.
Książka "Czerwone złoto. Kryminał kulinarny" - Tom Hillenbrand - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo SAW Smak Słowa. Książka posiada 348 stron i została wydana w 2016 r. Cena 18.65 zł. Zapraszamy na zakupy!