pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Czekolada. Szkoła gotowania krok po kroku

Autor książki:

Francesca Badi, Omar Busi

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2018
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 197x241 mm
EAN: 9788379714322
ISBN: 978-83-7971-432-2
Data: 2018-05-11
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady.

Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów "czekoladowych", którym trudno się oprzeć.

Odbiorcy
- wszyscy, którzy uwielbiają smak czekolady i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania "czekoladowych" deserów
- osoby, które chcą poznać przepisy na musy, praliny oraz ciasta na bazie czekolady
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki czekoladnictwa
- można łatwo nauczyć się wytwarzania czekolady od samych mistrzów
- poradnik zawiera mnóstwo wskazówek niezbędnych do obróbki czekolady w wielu wariantach
- w książce znajdują się przepisy na musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady
- dzięki tej apetycznej lekturze można poznać techniki nieodzowne do wydobycia tego, co najlepsze z czekolady

Książka "Czekolada. Szkoła gotowania krok po kroku" - Francesca Badi, Omar Busi - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2018 r.