pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Czekolada Szkoła cukiernictwa

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2022
Oprawa: twarda
Ilość stron: 432 s.
Wymiar: 230x290 mm
EAN: 9788381444484
ISBN: 978-83-8144-448-4
Data: 2022-11-02
75.18 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.

Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.

Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.

Odbiorcy
- osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
- wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
- dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci

Książka "Czekolada Szkoła cukiernictwa" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 432 stron i została wydana w 2022 r. Cena 75.18 zł. Zapraszamy na zakupy!