Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 184 s. |
Wymiar: | 220x260 mm |
EAN: | 9788374422451 |
ISBN: | 83-7442-245-9 |
Data: | 2006-11-13 |
Opis książki:
Album Czekolada jest unikalnym na rynku polskim, przepięknie ilustrowanym przewodnikiem po świecie czekoladowych smaków. Jeśli potrzebujesz najlepszego przepisu na tort Sachera, chcesz odkryć tajemnicę pysznego sufletu czekoladowego z wanilią albo zaskoczyć nawet najbardziej wybrednych smakoszy czekoladowymi uszkami z ragout z królika - oto przed tobą książka o czekoladzie pełna pomysłów na pyszne i wykwintne desery. W jej pierwszej części odnajdziesz mnóstwo ciekawych wiadomości o historii "pokarmu bogów", związanych z nim zwyczajach oraz nowoczesnych i tradycyjnych technikach jego produkcji, zaś w drugiej oryginalne i zaskakujące przepisy - największe sekrety mistrzów czekolady. Dzięki nim wszelkie kulinarne dzieła - klasyczne i nowoczesne, słodkie i słone - zyskają nową, bo wzbogaconą o aromat czekolady, harmonię smaku.
Książka "Czekolada. Nowa harmonia smaku" - Rosalba Giofree - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 184 stron i została wydana w 2006 r.