Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 296 s. |
Wymiar: | 150x175 mm |
EAN: | 9788376260662 |
ISBN: | 978-83-7626-066-2 |
Data: | 2009-09-18 |
Opis książki:
Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten - mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady - nie był tak aktualny jak dzisiaj. Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady historie jej wytwarzania poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni. Fascynujący świat czekolady od A do Z Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady. Kakao wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu. Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady. Czekoladowe czary przepisy i inspiracje kulinarne. Przepiękne wyraziste fotografie. Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady
Książka "Czekolada. Leksykon" - Tobias Pehle - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.