Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 150x235 mm |
EAN: | 9788378446781 |
ISBN: | 978-83-7844-678-1 |
Data: | 2012-10-24 |
Opis książki:
Ach ta czekolada... Gorzka mleczna biała. Z nutką wanilii lukrecji lub kawy wzbogacona bakaliami lub likierem czy też połączona z gruszką truskawkami i pomarańczami... czy może istnieć coś równie kuszącego przyjemniejszego i dającego więcej zadowolenia Co takiego kryje w sobie apetyczna pralina rozkoszna chrupiąca kostka czy parująca filiżanka gorącej czekolady Jaki sekret tkwi w delikatności musu miłym cieple orzechów laskowych gładkości karmelu czy też prostej poezji eklerki w polewie - przysmaku niejednego dzieciństwa Academia Barilla - międzynarodowy ośrodek któremu przyświeca cel kultywowania i promowania włoskiej tradycji kulinarnej - wyselekcjonowała 50 przepisów na desery czekoladowe. Zawarte w nich zostały zarówno receptury na klasyczne ciasteczka jak i desery bardziej oryginalne kremy przekąski małe dzieła sztuki kulinarnej oraz najbardziej apetyczne czekoladowe ciasta. Na kartach tej książki goszczą jednak nie tylko włoskie specjały z rodzaju Cuneesi al rum Parmaghani maraschin czy czekoladowe cannoli wszak kakao podbija cały świat który wkrótce zaroił się od przepisów. Propozycje jakie podaje Academia Barilla są kompleksowe i różnorodne skupiające się na tych przepisach które prezentują najlepszą harmonię pomiędzy tradycją i innowacją umiejętnością i wykonaniem zaś przede wszystkim pobudzają umiejętność dzielenia się czyli życia w zgodzie z innymi. W końcu czy istnieje lepszy sposób by oddać radość i zadowolenie z towarzystwa rodziny i przyjaciół niż poprzez uśmiech na umazanej czekoladą twarzy
Książka "Czekolada. 50 łatwych przepisów" - Mariagrazia Villa, Mario Grazia - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.