Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Mikołaja Kopernika |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 236 s. |
Wymiar: | 160x220 mm |
EAN: | 9788323133100 |
ISBN: | 978-83-2313-310-0 |
Data: | 2015-11-09 |
Opis książki:
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych. Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta kierunku chemicznego o specjalności żywność lub technologia żywności. Cenne informacje znajdą tu także pracownicy laboratoriów przemysłu spożywczego lub placówek zajmujących się kontrolą jakości żywności.
Książka "Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Książka posiada 236 stron i została wydana w 2015 r.