Cukier mleczny przyczyną chorób. Zwalczamy laktozę. Seria: Profilaktyka i leczenie
Thilo Schleip
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ABA INTERNATIONAL |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 102 s. |
Wymiar: | 144x204 mm |
EAN: | 9788388872839 |
ISBN: | 83-8887-283-4 |
Data: | 2008-12-04 |
Opis książki:
Czy czujesz się często po jedzeniu niezdrowy, masz bóle brzucha, wzdęcia? Prawdopodobnie twój organizm źle reaguje na cukier mleczny. Nietolerancja laktozy jest zjawiskiem dość częstym.
Nieprzyswajanie laktozy jest niedoborem enzymu, na który cierpią prawie wyłącznie dorośli. Z reguły w okresie dziecięcym produkty mleczne przyswajane są bez problemów, natomiast z biegiem lat coraz częściej występują zaburzenia, które związane są ze spożyciem mleka. „Potajemny" rozwój nietolerancji utrudnia interpretację dolegliwości jako nowego zjawiska i rozpoznanie symptomów schorzenia.
Odpowiedzcie sobie na pytanie, w których produktach spożywczych konsumowanych przez Was znajduje się cukier mleczny? Jak należy ich unikać? Które produkty przyswajamy bez problemów? W poradniku podajemy 1500 produktów wolnych od laktozy.
Wszystkie rozdziały tej książki zrozumiałe są również dla laików. Terminy specjalistyczne zostaty obszernie wyjaśnione, wiele treści zobrazowano grafikami. Czytelnik w trakcie lektury poniższego poradnika stanie się ekspertem w dziedzinie nietolerancji laktozy, nie grzęznąc przy tym w trudnych lub rozwlekłych tematach.
Jeżeli przypuszczasz Czytelniku, że nietolerancja laktozy jest przyczyną Twoich dolegliwości lub jesteś tego pewien, poradnik ten dostarczy Ci pożytecznej wiedzy. Przestrzegając zamieszczonych poniżej porad żywieniowych, możesz znacznie polepszyć swoje fizyczne i psychiczne samopoczucie oraz jakość życia.
Książka "Cukier mleczny przyczyną chorób. Zwalczamy laktozę. Seria: Profilaktyka i leczenie" - Thilo Schleip - oprawa miękka - Wydawnictwo ABA INTERNATIONAL. Książka posiada 102 stron i została wydana w 2006 r.