Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ABA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 204 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788361012504 |
ISBN: | 978-83-61012-50-4 |
Data: | 2011-11-23 |
Opis książki:
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia zgagę uczucie pełni w żołądku i jelitach alergie pokarmowe otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem mięso z ziemniakami ryż z groszkiem słodki deser owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów które polega na tym że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Książka "Co z czym. Prawidłowe łączenie pokarmów" - Jan Dries, Inge Dries - oprawa miękka - Wydawnictwo ABA. Książka posiada 204 stron i została wydana w 2011 r.