pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Co i jak jeść we Francji

Autor książki:

Marilyn Piauton

Dane szczegółowe:
Wydawca: Langenscheidt
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 100x150 mm
EAN: 9788388892820
ISBN: 83-88892-82-7
Data: 2009-05-26
Cena wydawcy: 22.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Podróżnicy twierdzą, że prawdziwy smak danego kraju kryje się w tajemnicach jego kuchni. Warto o tym pamiętać planując pobyt za granicą!Niektórzy z nas, ci którzy nie wiedzą, co kryje się za egzotycznymi nazwami potraw, po prostu z nich rezygnują i zamawiają tylko to, co jadają u siebie. Nie wiedzą, że omija ich prawdziwa przygoda kulinarna. Oto niezwykle smakowita seria, dzięki której zakosztujemy za granicą nie tylko naturalnego piękna krajobrazu i skarbów kultury, ale również rozkoszy podniebienia. Książki z serii Co i jak jeść w... to słowniczki kulinarne oraz rozmówki i przewodniki w jednym!Każda zawiera alfabetyczną listę potraw i terminów kulinarnych, dokładne omówienie przysmaków danej kuchni, wybór przepisów na regionalne smakołyki do wypróbowania w domu, słownik turystyczny składający się z ponad 1500 słów niezbędnych za granicą, a także praktyczne rozmówki kulinarne - nieocenione w restauracji, barze i sklepie. Seria składa się obecnie z 6 książek, przedstawiających menu francuskie, greckie, hiszpańskie, niemieckie, rosyjskie i włoskie.

Książka "Co i jak jeść we Francji" - Marilyn Piauton - oprawa miękka - Wydawnictwo Langenscheidt. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2004 r.