Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Langenscheidt |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 100x150 mm |
EAN: | 9788388892820 |
ISBN: | 83-88892-82-7 |
Data: | 2009-05-26 |
Opis książki:
Podróżnicy twierdzą, że prawdziwy smak danego kraju kryje się w tajemnicach jego kuchni. Warto o tym pamiętać planując pobyt za granicą!Niektórzy z nas, ci którzy nie wiedzą, co kryje się za egzotycznymi nazwami potraw, po prostu z nich rezygnują i zamawiają tylko to, co jadają u siebie. Nie wiedzą, że omija ich prawdziwa przygoda kulinarna. Oto niezwykle smakowita seria, dzięki której zakosztujemy za granicą nie tylko naturalnego piękna krajobrazu i skarbów kultury, ale również rozkoszy podniebienia. Książki z serii Co i jak jeść w... to słowniczki kulinarne oraz rozmówki i przewodniki w jednym!Każda zawiera alfabetyczną listę potraw i terminów kulinarnych, dokładne omówienie przysmaków danej kuchni, wybór przepisów na regionalne smakołyki do wypróbowania w domu, słownik turystyczny składający się z ponad 1500 słów niezbędnych za granicą, a także praktyczne rozmówki kulinarne - nieocenione w restauracji, barze i sklepie. Seria składa się obecnie z 6 książek, przedstawiających menu francuskie, greckie, hiszpańskie, niemieckie, rosyjskie i włoskie.
Książka "Co i jak jeść we Francji" - Marilyn Piauton - oprawa miękka - Wydawnictwo Langenscheidt. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2004 r.