Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 246x167 mm |
EAN: | 9788377070406 |
ISBN: | 978-83-7707-040-6 |
Data: | 2011-02-10 |
Opis książki:
Przekonaj się, jak wiele specjałów można przyrządzić z ciasta drożdżowego! W niniejszej książce autorka prezentuje sprawdzone przepisy na rozmaite wyroby drożdżowe: chleby (pszenne, razowe, mieszane, kukurydziany, z ziemniakami), całą gamę bułek, pizzę i oczywiście słodkie wypieki - m.in. chałkę na miodzie, rogaliki z nadzieniem orzechowym i brioszki z czekoladą.
Ponadto w obszernym wstępie odkrywa tajniki udanych specjałów drożdżowych, opisując m.in. typy zaczynów drożdżowych, prawidłowe wyrabianie ciasta czy jego wyrastanie i odgazowywanie.
Małgorzata Zielińska - dzięki pasji i kulinarnej intuicji zdobyła imponującą wiedzę praktyczną na temat wypieków. Od kilku lat prowadzi cieszący się dużym powodzeniem portal internetowy, propagujący przede wszystkim domowy wypiek chleba na zakwasie.
Książka "Ciasto drożdżowe na różne sposoby" - Małgorzata Zielińska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2011 r.