pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

Autor książki:

Daniel Coceancig

Dane szczegółowe:
Wydawca: LAURUM
Rok wyd.: 2019
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 196 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788380876835
ISBN: 978-83-8087-683-5
Data: 2019-03-13
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Finalista programu Bake Off - Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.

Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców!
Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.

Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.

Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.

Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.

Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie - dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki, nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.

***
DANIEL COCEANCIG - finalista 3. edycji Bake Off - Ale Ciacho!. Pieczenie i fotografia kulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadzi blog ciastecznik.pl.

Książka "Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery" - Daniel Coceancig - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 196 stron i została wydana w 2019 r.