Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | LAURUM |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 130 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788380875371 |
ISBN: | 978-83-8087-537-1 |
Data: | 2018-05-11 |
Opis książki:
Kuchnia / Ciasta i Desery
Sztuka kulinarna jest jak magia - różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków.
Młody cukiernik z ogromną pasją i pełnym zaangażowaniem komponuje przepisy tworząc dzieła kulinarne. Zaprasza do swojego świata mając nadzieję, że grono lubiących piec powiększy się przy jego wsparciu.
Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców:
- wiosną truskawek,
- latem malin i wiśni,
- jesienią śliwek i jabłek,
- zimą przetworów z konfitur zamkniętych latem w słoikach.
Sięgnij po przepisy pełne pasji i cierpliwych poszukiwań!
***
Daniel Coceancig - finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Pieczenie i fotografia kulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadzi bloga ciastecznik.pl
Książka "Ciastecznik. Przepisy na ciasta i desery" - Daniel Coceancig - oprawa twarda - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 130 stron i została wydana w 2018 r.