Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 210x210 mm |
EAN: | 9788324719310 |
ISBN: | 978-83-247-1931-0 |
Data: | 2010-09-20 |
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Croissanty, przepyszne vol-au-vent, czyli delikatne babeczki w kształcie gniazdka, wypełnione grzybowym nadzieniem, włoska pizza na wiele sposobów, słynny przysmak Francuzów quiche - kruche ciasto pokryte najróżniejszymi składnikami: boczkiem, serem czy kurkami, i zalane masą jajeczną...
W książce znajdziemy przepisy na światowe przysmaki, ale też na dania od dawna znane w naszej kuchni: babkę ziemniaczaną, wigilijny pieróg, kulebiak, rozmaite pierożki i paszteciki. Przyjemność dla oczu i podniebienia.
Książka "Ciasta wytrawne" - Alina Stradecka, Aleksandra Chomicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2010 r.