pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciasta wytrawne

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 210x210 mm
EAN: 9788324719310
ISBN: 978-83-247-1931-0
Data: 2010-09-20
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Croissanty, przepyszne vol-au-vent, czyli delikatne babeczki w kształcie gniazdka, wypełnione grzybowym nadzieniem, włoska pizza na wiele sposobów, słynny przysmak Francuzów quiche - kruche ciasto pokryte najróżniejszymi składnikami: boczkiem, serem czy kurkami, i zalane masą jajeczną...
W książce znajdziemy przepisy na światowe przysmaki, ale też na dania od dawna znane w naszej kuchni: babkę ziemniaczaną, wigilijny pieróg, kulebiak, rozmaite pierożki i paszteciki. Przyjemność dla oczu i podniebienia.

Książka "Ciasta wytrawne" - Alina Stradecka, Aleksandra Chomicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2010 r.