Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo RM |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 220x235 mm |
EAN: | 9788377731215 |
ISBN: | 978-83-7773-121-5 |
Data: | 2013-04-17 |
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kawałek ciasta do herbaty lub kawy zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta, placka lub tortu. W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta, sródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty. Sycylijski jabłecznik lub syryjckie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikatnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego cista czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.Książka "Ciasta świata. Najlepsze przepisy" - Tamara Milstein - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.