Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 160x210 mm |
EAN: | 9788311115125 |
ISBN: | 978-83-1111-512-5 |
ISSN: | 9788311115125 |
Data: | 2009-08-04 |
Opis książki:
Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów.
Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.
Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje. Jesteśmy przekonani, że stanie się ona nowym, godnym zaufania przewodnikiem po sztuce pieczenia ciast.
Książka "Ciasta pikantne i słodkie" - Michel Roux - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2009 r.