Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788325805241 |
ISBN: | 978-83-258-0524-1 |
Data: | 2014-07-30 |
Opis książki:
Doskonałe kulinarne propozycje nie tylko na lato. Bez rozgrzewania piekarnika, bez nerwowego oczekiwania, aż ciasto wyrośnie, bez niepokoju o to, czy aby nie opadnie. Ciasta na zimno są tak proste do zrobienia! Do tego lekkie, smaczne, mniej kaloryczne. Wystarczy ułożyć na dnie formy biszkopty, sucharki lub wafle, a następnie przygotować smakowitą masę z twarożku lub sera, z dodatkiem czekolady, orzechów, owoców lub innych, dowolnie wybranych smakołyków. Ciasta bez pieczenia dają nieograniczone możliwości kreacji. Dr. Oetker stworzył i wielokrotnie wypróbował w swojej eksperymentalnej kuchni między innymi malinowy tort z jogurtem, placek winogronowy i torcik lodowy z wiśniami. Podręcznik jest znakomity dla początkujących - składniki przepisów są podane w kolejności ich wykorzystania, a instruktażowe zdjęcia prowadzą czytelnika krok po kroku. Dla zabieganych - ciasta robi się szybko, każda receptura zawiera informacje o czasie przygotowania. Dla osób dbających o linię i o zdrowie - mogą sprawdzić, ile kalorii, białka, tłuszczu i węglowodanów zawierają ciasta.
Książka "Ciasta na zimno" - Dr Oetker - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2011 r.