Tytuł książki:
Ciasta na zimno
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 62 s. |
Wymiar: | 175x245 mm |
EAN: | 9788327300393 |
ISBN: | 978-83-273-0039-3 |
Data: | 2013-03-11 |
Cena wydawcy: 9.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Doskonałe kulinarne propozycje nie tylko na lato. Bez rozgrzewania piekarnika bez nerwowego oczekiwania aż ciasto wyrośnie bez niepokoju o to czy aby nie opadnie. Ciasta na zimno są tak proste do zrobienia Do tego lekkie smaczne mniej kaloryczne. Wystarczy ułożyć na dnie formy biszkopty sucharki lub wafle a następnie przygotować smakowitą masę z twarożku lub sera z dodatkiem czekolady orzechów owoców lub innych dowolnie wybranych smakołyków. Ciasta bez pieczenia dają nieograniczone możliwości kreacji. Dr. Oetker stworzył i wielokrotnie wypróbował w swojej eksperymentalnej kuchni między innymi malinowy tort z jogurtem placek winogronowy i torcik lodowy z wiśniami. Podręcznik jest znakomity dla początkujących - składniki przepisów są podane w kolejności ich wykorzystania a instruktażowe zdjęcia prowadzą czytelnika krok po kroku. Dla zabieganych - ciasta robi się szybko każda receptura zawiera informacje o czasie przygotowania. Dla osób dbających o linię i o zdrowie - mogą sprawdzić ile kalorii białka tłuszczu i węglowodanów zawierają ciasta.Książka "Ciasta na zimno" - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 62 stron i została wydana w 2012 r.