Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 608 s. |
Wymiar: | 160x210 mm |
EAN: | 9788311122659 |
ISBN: | 978-83-11-12265-9 |
Data: | 2012-03-26 |
Opis książki:
Jajka. 130 prostych przepisów Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
Ciasta pikantne i słodkie Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów.
Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania.
Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.
Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje.
Książka "Ciasta / Jajka. ZESTAW 2 KSIĄŻEK" - Michel Roux - oprawa miękka - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 608 stron i została wydana w 2012 r.