Ciasta i desery / Kuchnia włoska / Klasyczne przepisy. PAKIET 3 KSIĄŻEK
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 516 s. |
Wymiar: | 190x240 mm |
EAN: | 9788372439871 |
ISBN: | 978-83-7243-987-1 |
Data: | 2011-11-25 |
Opis książki:
Pakiet składa się z 3 tytułów: "Gotowanie krok po kroku. Ciasta i desery": Chciałbyś zaskoczyć rodzinę lub znajomych własnoręcznie upieczonym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia? Sięgnij po tę książkę. Efektowne fotografie przedstawiające krok po kroku wykonanie pysznych ciast, kremów, musów i ciasteczek sprawią, że nabierzesz ochoty na samodzielne próby kulinarne. Muffinki, babeczki, serniki, szarlotki i domowe lody - na samą myśl o nich nabierasz apetytu na słodkości. To książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z pieczeniem, jak i dla wszystkich, którzy uwielbiają kulinarne eksperymenty.
"Gotowanie krok po kroku. Kuchnia włoska": Najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, gdy są przygotowane samodzielnie. Zacznij od zrobienia domowego majonezu, prostych sosów i sałatek, aby potem bez trudu przyrządzić pomysłowe dania obiadowe i przepyszne desery. W książce znajdziesz ponad 80 przepisów uporządkowanych pod względem stopnia trudności. Barwne fotografie, przedstawiające każdy etap wykonania poszczególnych dań (i dodatkowo pobudzające apetyt), pomogą z łatwością przyrządzić zarówno rosół i jajecznicę, jak i potrawy, które zawsze chcieliśmy ugotować, ale nigdy nie wiedzieliśmy jak - np. suflet, moussakę, gaspacho albo ratatouille.
"Gotowanie krok po kroku. Klasyczne przepisy": Najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, gdy są przygotowane samodzielnie. Zacznij od zrobienia domowego majonezu, prostych sosów i sałatek, aby potem bez trudu przyrządzić pomysłowe dania obiadowe i przepyszne desery. W książce znajdziesz ponad 80 przepisów uporządkowanych pod względem stopnia trudności. Barwne fotografie, przedstawiające każdy etap wykonania poszczególnych dań (i dodatkowo pobudzające apetyt), pomogą z łatwością przyrządzić zarówno rosół i jajecznicę, jak i potrawy, które zawsze chcieliśmy ugotować, ale nigdy nie wiedzieliśmy jak - np. suflet, moussakę, gaspacho albo ratatouille.
Książka "Ciasta i desery / Kuchnia włoska / Klasyczne przepisy. PAKIET 3 KSIĄŻEK" - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 516 stron i została wydana w 2011 r.