Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788377734407 |
ISBN: | 978-83-7773-440-7 |
Data: | 2015-10-23 |
Opis książki:
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni.
Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Chlebek bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu - w przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów kuchni.
Książka "Ciasta i desery. Gotowanie krok po kroku" - Marianne Magnier-Moreno - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2015 r.