Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788377736517 |
ISBN: | 978-83-7773-651-7 |
Data: | 2017-05-16 |
Opis książki:
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi - pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
W książce znajdziesz:
- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.
Agata Lewandowska - dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
Książka "Ciasta i desery dla diabetyków" - Agata Lewandowska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2017 r.