Ciasta bez pieczenia od A do Z
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788377992241 |
ISBN: | 978-83-7799-224-1 |
Data: | 2012-07-24 |
Opis książki:
Prawie 200 przepisów na fantastyczne ciasta, które można przygotować bez użycia piekarnika. Schemat jest prosty. Na spodzie biszkopt, wafle lub keks. Do tego twarożek, śmietana, jogurt. Całość dopełniona owocami, czekoladą, bakaliami, lodami lub alkoholem. Możliwości jest mnóstwo. Świetna propozycja na lato, gdy można wykorzystać bogactwo sezonowych owoców oraz lody, aby przyrządzić np. torcik serowy ?Arbuzik?, tort lodowy ?Czereśniak? czy ?Spaghetti lodowe?. Nie zabraknie tu też cukierniczej awangardy - Migdałowca z fiołkami czy Sernika cytrynowego z popcornem. Do tego pomocny indeks, np. ciasta dla dzieci, klasyczne, łatwe i szybkie, z alkoholem oraz zdjęcia, na widok których aż ślinka cieknie!
Książka "Ciasta bez pieczenia od A do Z" - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 320 stron i została wydana w 2012 r.