Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788377070154 |
ISBN: | 978-83-7707-015-4 |
Data: | 2010-07-14 |
Opis książki:
Chrzan stanowi nie tylko wyborny dodatek do jajek czy wędlin, ale także doskonałe źródło witaminy C - świeżo tarty zawiera jej 4-5 razy więcej niż cytryna! W niniejszej publikacji autorka podaje przepisy na rozmaite sosy, przystawki, zupy oraz dania główne z chrzanem, zachęcając do częstszego spożywania tego niezwykle zdrowego warzywa.
Znajdziecie tu receptury zarówno na tradycyjną golonkę z chrzanem, jak i na niebanalne połączenia chrzanu z rybami czy owocami. Ponadto w książce zostało zamieszczonych kilka egzotycznych propozycji z dodatkiem wasabi (czyli chrzanu japońskiego), np. ostro-słodki makaron ryżowy.
Książka "Chrzan dla smaku i dla zdrowia" - Kinga Czechowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.