Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WAB |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 478 s. |
Wymiar: | 195x240 mm |
EAN: | 9788378819288 |
ISBN: | 978-83-7881-928-8 |
Data: | 2013-11-14 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego ?biblię? - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Książka "Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki" - Jeffrey Hamelman - oprawa twarda - Wydawnictwo WAB. Książka posiada 478 stron i została wydana w 2013 r.