pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

Autor książki:

Jeffrey Hamelman

Dane szczegółowe:
Wydawca: WAB
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 478 s.
Wymiar: 195x240 mm
EAN: 9788378819288
ISBN: 978-83-7881-928-8
Data: 2013-11-14
pozycja niedostępna

Opis książki:

Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego ?biblię? - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Książka "Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki" - Jeffrey Hamelman - oprawa twarda - Wydawnictwo WAB. Książka posiada 478 stron i została wydana w 2013 r.