Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 195x250 mm |
EAN: | 9788382343168 |
ISBN: | 978-83-8234-316-8 |
Data: | 2021-11-16 |
Opis książki:
Przepisy, techniki i drogi na skróty.
Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który na chlebie zjadł zęby - dosłownie! Twarde, miękkie, krótsze, dłuższe, jasne, ciemne, kwaśne, słodkie i do tego łatwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazują, że piec można jednocześnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pięknymi ilustracjami, które zachwycą zarówno sezonowego entuzjastę, jak i starego wyjadacza.
Pieczenie chleba to zjawisko skomplikowane i wielowymiarowe. Można postrzegać je jako coś, co trzeba zaplanować z wyprzedzeniem i na co należy zarezerwować sobie czas, jak na przykład na partyjkę golfa czy wieczorne zajęcia z hiszpańskiego. Z drugiej strony możemy traktować je jak zwykłą część codziennego życia - coś, co robimy zawsze, ale po trochu.
cytat z książki
Martin Johansson to pochodzący ze Szwecji pasjonat chleba i innych wypieków. Jego dotychczasowe książki kucharskie okazały się bestsellerami. Swoje przepisy przez lata publikował również na blogu "Pain de Martin". Obecnie pracuje jako nauczyciel, a wolny czas poświęca na pieczenie i tworzenie kolejnych wspaniałych receptur, które zachęcają piekarzy-amatorów do przygotowania ciasta i nastawienia piekarnika.
Książka "Chleb. Domowe wypieki to bułka z masłem" - Martin Johansson - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2021 r.