Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 240x220 mm |
EAN: | 9788371419904 |
ISBN: | 978-83-7141-990-4 |
Data: | 2008-11-13 |
Opis książki:
Kuchnia chińska to jedna z najstarszych tradycji kulinarnych na świecie. Jest jedyna niepowtarzalna i niezwykła warta więc naśladowania. Wymaga wprawdzie specjalnych naczyń produktów i przypraw ale są one dostępne w naszych sklepach warto więc wprowadzić chińskie potrawy do codziennego menu. Niezwykły wydaje się fakt że potrawy przyrządzane ze zwykłych produktów takich jak np. kapusta kalafior fasolka czy też inne warzywa przygotowane na sposób chiński mają zaskakujący wspaniały smak bardzo różniący się od naszych dań. Kuchnia chińska jest nie tylko smaczna i zdrowa ale również bardzo oszczędna. Rządzi w niej zasada mało produktów dużo dań. Mięso ryby owoce morza drób używa się w niewielkich ilościach za to posiłek składa się z kilku lub nawet kilkunastu dań podawanych w małych miseczkach i tak przygotowanych aby nadawały się do jedzenia pałeczkami.
Książka "Chińska kuchnia na polskim stole" - Hanna Grykałowska - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2008 r.