Tytuł książki:
Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 328 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788379262434 |
ISBN: | 978-83-7926-243-4 |
Data: | 2015-09-22 |
Cena wydawcy: 70.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
W tomie 2 omówiono: - składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; - rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności; - chemiczne właściwości i działanie suplementów diety; - techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności
Książka "Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2015 r.