pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 328 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788379262434
ISBN: 978-83-7926-243-4
Data: 2015-09-22
Cena wydawcy: 70.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W tomie 2 omówiono: - składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; - rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności; - chemiczne właściwości i działanie suplementów diety; - techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka "Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2015 r.