Tytuł książki:
Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 236 s. |
Wymiar: | 165x236 mm |
EAN: | 9788320436280 |
ISBN: | 978-83-2043-628-0 |
Data: | 2010-02-09 |
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
W tomie 1 przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Książka "Chemia żywności. Składniki żywności. Tom 1" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 236 stron i została wydana w 2009 r.