Tytuł książki:
Chemia żywności. Sacharydy, lipidy, białka. Tom 2
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 162x236 mm |
EAN: | 9788320436297 |
ISBN: | 978-83-2043-629-7 |
Data: | 2010-02-09 |
Cena wydawcy: 46.20 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia: - charakterystyka sacharydów, lipidów, białek - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania - nowoczesne metody oznaczania białek żywności
Książka "Chemia żywności. Sacharydy, lipidy, białka. Tom 2" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2009 r.