pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 234 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788363623357
ISBN: 978-83-6362-335-7
Data: 2012-11-19
Cena wydawcy: 46.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.

Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.

Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.

Książka "Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 234 stron i została wydana w 2014 r.