podręcznik:
Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 234 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788363623357 |
ISBN: | 978-83-6362-335-7 |
Data: | 2012-11-19 |
Cena wydawcy: 46.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.
Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
Książka "Chemia żywności cz. 1. Składniki żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 234 stron i została wydana w 2014 r.