pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Carving cz. 3. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku

Autor książki:

Rajmund Królik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Twoje Wydawnictwo
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788362792160
ISBN: 978-83-6279-216-0
Data: 2011-10-19
Cena wydawcy: 25.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie.

Książka "Carving cz. 3. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku" - Rajmund Królik - oprawa twarda - Wydawnictwo Twoje . Książka posiada 96 stron i została wydana w 2012 r.