Tytuł książki:
Carving cz. 3. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku
Autor książki:
Rajmund Królik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Twoje Wydawnictwo |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788362792160 |
ISBN: | 978-83-6279-216-0 |
Data: | 2011-10-19 |
Cena wydawcy: 25.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie.
Książka "Carving cz. 3. Dekorowanie potraw oraz stołów owocami i warzywami krok po kroku" - Rajmund Królik - oprawa twarda - Wydawnictwo Twoje . Książka posiada 96 stron i została wydana w 2012 r.