Cafe Creme 3. Przewodnik metodyczny
Pierre Delaisne, Nicole McBride, Sylvie Pons, Francis Yaiche
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Hachette |
Rok wyd.: | 1998 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 200x280 mm |
EAN: | 9782011551023 |
ISBN: | 2011551021 |
Data: | 2009-02-25 |
Opis książki:
Café CREME to sprawdzona, lubiana metoda nauczania młodzieży, zakładająca integrację podstawowych sprawności komunikacyjnych, stopniowe i systematyczne wprowadzanie materiału gramatycznego oraz przekazywanie i doskonalenie praktycznych umiejętności językowych
- Kurs jest interdyscyplinarny i wielostopniowy
- Seria Café CREME składa się z podręcznika, zeszytu ćwiczeń, przewodnika dla nauczycieli, kaset audio i wideo
- Materiał zawarty w podręczniku przeznaczony jest na około 100 - 120 godzin lekcyjnych, czyli ok. 3 lekcje tygodniowo w skali roku; rozplanowanie lekcji ułatwia precyzyjna organizacja materiału
- Café CREME umożliwia przygotowanie do egzaminu DELF
- Dodatkową zaletą jest duża ilość tekstów autentycznych i dokumentów oraz, zgodnie z wymogami Nowej Matury, wiadomości dotyczące historii i kultury Francji
Książka "Cafe Creme 3. Przewodnik metodyczny" - Pierre Delaisne, Nicole McBride, Sylvie Pons, Francis Yaiche - oprawa miękka - Wydawnictwo Hachette. Książka posiada 128 stron i została wydana w 1998 r.