Bułki bagietki, bajgle Domowy wypiek. Fakt Radzi
Magdalena Kudzia, Iwona Orzechowska-Zeidler
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 210x145 mm |
EAN: | 9788382500226 |
ISBN: | 978-83-8250-022-6 |
Data: | 2024-04-23 |
Opis książki:
Bułki, bagietki, bajgle - pszenne, żytnie, kukurydziane, jasne lub ciemne, ale najzdrowsze są te pełnoziarniste, zawierające niełuskane ziarna różnych zbóż. Większość z nas nie może się obyć bez tradycyjnego pieczywa i nie ma w tym nic dziwnego - przecież na całym świecie jest ono jednym z głównych składników wielu dań. Warto pamiętać, że pieczywo to nie tylko pyszny dodatek, ale również źródło wielu składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Zawiera węglowodany, magnez, żelazo, witaminy B i E oraz - przede wszystkim - błonnik. Okazuje się więc, że pieczywo, zwłaszcza to domowe, samodzielnie przygotowane, jest potrzebne w codziennej diecie i nie warto z niego rezygnować.
Książka "Bułki bagietki, bajgle Domowy wypiek. Fakt Radzi" - Magdalena Kudzia, Iwona Orzechowska-Zeidler - oprawa twarda - Wydawnictwo Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o.. Książka posiada 80 stron i została wydana w 2024 r. Cena 10.73 zł. Zapraszamy na zakupy!