Tytuł książki:
Biblioteczka Poradnika Domowego 12/2003. Specjały polskiej kuchni
Autor książki:
Barbara Adamczewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 142x202 mm |
EAN: | 9788373375659 |
ISBN: | 83-7337-565-1 |
Data: | 2001-01-30 |
Cena wydawcy: 4.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Smaki nie znają granic, kuchnie narodowe lub regionalne są skutkiem zapożyczeń, mód i... zbiegów okoliczności. Tak też kształtowała się i nasza kuchnia. To co uważamy za typowo polskie danie jest najczęściej połączeniem rodzimych i obcych wpływów kulinarnych.
W ostatnich czasach szeroko otwarły się możliwości poznawania i przejmowania tego co smaczne w kuchniach europejskich i światowych, coraz rzadziej więc gotujemy potrawy typowo polskie, a niedługo pewnie nie będziemy umieli ich sporządzić. Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa książeczkę, która pozwoli ocalić od zapomnienia rodzimą tradycję kulinarną.
Książka "Biblioteczka Poradnika Domowego 12/2003. Specjały polskiej kuchni" - Barbara Adamczewska - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński.