pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

BHP w branży gastronomicznej Podręcznik do kształcenia zawodowego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2023
Oprawa: miękka
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302157400
ISBN: 978-83-0215-740-0
Data: 2024-07-24
72.95 
Ostatni egzemplarz! pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis podręcznika:

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej.

W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które stwarza praca w gastronomii. Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko szkodliwego wpływu wykonywanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi stosowane w zagrożeniu życia.

Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy mające gwarantować bezpieczeństwo konsumenta. Zaprezentowano liczne druki z ksiąg HACCP. Wskazano także działania, które powinny podejmować zakłady gastronomiczne w celu zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Przejrzyste schematy i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości.

Podręcznik „BHP w branży gastronomicznej Podręcznik do kształcenia zawodowego” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 72.95 zł. Zapraszamy na zakupy!