Tytuł książki:
Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety opactwa w Tyńcu
Autor książki:
Teresa Kokocińska, Zenon Żyburtowicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 207 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788324708376 |
ISBN: | 978-83-2470-837-6 |
Data: | 2007-12-29 |
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Polskie opactwo benedyktyńskie w Tyńcu to bez wątpienia miejsce wyjątkowe. Niczym strażnik najwyższych wartości w życiu człowieka trwa na posterunku niemal od dnia narodzin państwa, pierwsi benedyktyni pojawili się bowiem w tym magicznym miejscu prawie 1000 lat temu. I są tam do dziś. Jak przed wiekami, benedyktyni tynieccy kontynuują dzieło swego założyciela - pierwszego Europejczyka, świętego Benedykta.
Książka "Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety opactwa w Tyńcu" - Teresa Kokocińska, Zenon Żyburtowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 207 stron i została wydana w 2008 r.