Batch. Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
Joel MacCharles, Dana Harrison
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Otwarte |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 352 s. |
Wymiar: | 208x257 mm |
EAN: | 9788375154467 |
ISBN: | 978-83-7515-446-7 |
Data: | 2017-07-19 |
Opis książki:
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz "nie" marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!
Książka "Batch. Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni" - Joel MacCharles, Dana Harrison - oprawa twarda - Wydawnictwo Otwarte. Książka posiada 352 stron i została wydana w 2017 r.