Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 235x305 mm |
EAN: | 9788375881684 |
ISBN: | 978-83-7588-168-4 |
Data: | 2009-03-31 |
Opis książki:
Przyrządzanie jedzenia podczas barbecue przeszło długą ewolucję od czasu zwykłego opiekania mięsa nad ogniem. Tak naprawdę, na przestrzeni kilku lat barbecue stało się ceremonią i przekształciło w coś, co można by nazwać formą sztuki! Pojawiające się trendy w grillowaniu pozwoliły na odkrycie wieku rozmaitych subtelności potraw z mięsa, ryb, warzyw i owoców. Ogień, który bywa niszczycielską siłą, jest właśnie tym czynnikiem, który daje kuchni barbecue twórczy impuls. Jego produkt uboczny, ulotny i zwiewny dym, nadaje zupełnie nowy wymiar naszym doznaniom smakowym. Barbecue, grillowanie i wędzenie są trzema technikami kulinarnymi i nie powinny być mylone, ponieważ każda z nich daje potrawom unikatowy smak.
Książka "Barbecue na każdą okazję" - Richard Carroll - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2008 r.