pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Barbecue na każdą okazję

Autor książki:

Richard Carroll

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 235x305 mm
EAN: 9788375881684
ISBN: 978-83-7588-168-4
Data: 2009-03-31
Cena wydawcy: 29.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przyrządzanie jedzenia podczas barbecue przeszło długą ewolucję od czasu zwykłego opiekania mięsa nad ogniem. Tak naprawdę, na przestrzeni kilku lat barbecue stało się ceremonią i przekształciło w coś, co można by nazwać formą sztuki! Pojawiające się trendy w grillowaniu pozwoliły na odkrycie wieku rozmaitych subtelności potraw z mięsa, ryb, warzyw i owoców. Ogień, który bywa niszczycielską siłą, jest właśnie tym czynnikiem, który daje kuchni barbecue twórczy impuls. Jego produkt uboczny, ulotny i zwiewny dym, nadaje zupełnie nowy wymiar naszym doznaniom smakowym. Barbecue, grillowanie i wędzenie są trzema technikami kulinarnymi i nie powinny być mylone, ponieważ każda z nich daje potrawom unikatowy smak.

Książka "Barbecue na każdą okazję" - Richard Carroll - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2008 r.