Tytuł książki:
Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 2. Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach
Autor książki:
Iliana Genew-Puhalewa
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Atropos |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 204 s. |
Wymiar: | 150x220 mm |
EAN: | 9788392723981 |
ISBN: | 978-83-927239-8-1 |
Data: | 2010-06-15 |
Cena wydawcy: 42.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Druga książka w serii "Bałkańskie Zapiski Kuchenne” dotyczy kuchni Grecji Północnej tzn, Macedonii Egejskiej, Zachodniej Tradycji i Południowego Epiru. Kuchnia regionu, będąc częścią ogólno pojętej kultury, łączy w sobie zwyczaje kulinarne nie tylko rdzennych Greków, ale również przesiedleńców z Azji Mniejszej, Turków, Wołochów, wędrownych Karakaczanów, Żydów i Południowych Słowian
Książka "Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 2. Kuchnia Grecji Północnej w recepturach i opowieściach" - Iliana Genew-Puhalewa - oprawa twarda - Wydawnictwo Atropos. Książka posiada 204 stron i została wydana w 2009 r.