Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1. Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach
Iliana Genew-Puhalewa
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Atropos |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 164 s. |
Wymiar: | 150x220 mm |
EAN: | 9788392074069 |
ISBN: | 83-920740-6-8 |
Data: | 2010-06-15 |
Opis książki:
Książka ze wszech miar godna polecenia. Nie tylko dlatego że w sposób niezwykle autentyczny i wiarygodny przybliża nam kuchnię bułgarską. Nie tylko dlatego że to kuchnia kraju który całe pokolenie Polaków wspomina jako miejsce pierwszej czasem długo wyczekiwanej egzotycznej podróży. Nie tylko dlatego że jest przeznaczona naprawdę dla nas wszystkie składniki potraw są dostępne w Polsce. Tę książkę po prostu się czyta! Opowieści o kulinarnych zwyczajach narodów bałkańskich, piękne bajki, nawet przepisy są tak wciągające, że... przez nieuwagę można przypalić pozostawiony w kuchni obiad.
Ilona Maziarska-Wiśniewska, miesięcznik "Kuchnia"
Książka "Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1. Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach" - Iliana Genew-Puhalewa - oprawa twarda - Wydawnictwo Atropos. Książka posiada 164 stron i została wydana w 2009 r.