Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PUBLISHING |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 245x285 mm |
EAN: | 9788389304001 |
ISBN: | 83-8930-400-7 |
Data: | 2008-12-04 |
Opis książki:
Zaproście Państwo przyjaciół na kolację do swojego domu. Ta książka zawiera wybrane przepisy na potrawy proponowane laureatom Nagród Nobla w ciągu całego ubiegłego stulecia, począwszy od 1901 roku. Przepisy zostały dostosowane do współczesnej kuchni i są przewidziane dla sześciu osób. Barwne ilustracje podpowiedzą Państwu, jak nakryć do stołu, by w pełni zakosztować wybornej kulinarnej podróży przez stulecie. Wykwintnym potrawom powinny towarzyszyć stosowne drinki. Eksperci radzą, jakie wina najlepiej uzupełnią nasze menu. Przeczytajcie też Państwo o Alfredzie Noblu, o szczegółowych przygotowaniach poprzedzających codzienne bankiety oraz o wielkim dniu 10 grudnia, a potem opowiedzcie gościom przytoczone w książce anegdoty. "Bale noblistów" to jednak przede wszystkim opowieść o sztuce przygotowywania potraw. Szczegółowe przepisy gwarantują kulinarny sukces nawet tym, którzy nie uważają się za doświadczonych kucharzy. A może, zamiast gotować, woleliby Państwo zostać zaproszeni na noblowską kolację? W takim przypadku podarujcie tę książkę przyjaciołom. Będzie wspaniałym prezentem.
Książka "Bale noblistów" - Helene Bodin - oprawa twarda - Wydawnictwo PUBLISHING. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2002 r.